Anchois w BIO oliwie z oliwek 50g Pan do Mar
Choć słowo „anchois” wciąż wielu Polakom nie kojarzy się z niczym, to trzeba otwarcie przyznać, iż produkt ten znajduje coraz szersze uznanie wśród miłośników kuchni ekologicznej oraz owoców morza i ryb.
Opis
Anchois w BIO oliwie z oliwek 50g Pan do Mar
Choć słowo „anchois” wciąż wielu Polakom nie kojarzy się z niczym, to trzeba otwarcie przyznać, iż produkt ten znajduje coraz szersze uznanie wśród miłośników kuchni ekologicznej oraz owoców morza i ryb. Czym więc jest owo anchois? Mianem tym określa się przetwory z sardeli europejskiej – niewielkich rozmiarów ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym. Ze względu na swój charakterystyczny ostro-słonawy posmak bywa ona stosowana jako przyprawa. Anchois jednak nadaje się również do jedzenia osobno.
Składniki:
Filety anchois 60%, oliwa z oliwek extra virgin* 40%, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa netto: 50g
Masa po odsączeniu: 30g
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 729,1 kJ / 174,2 kcal
Tłuszcz: 13,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0g
jednonienasycone: 7,0g
wielonienasycone:2,6g
Węglowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0,0g
Błonnik: 0,0g
Białko: 23,0 g
Sól: 10,0g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO
Kraj producenta: Hiszpania
Producent: ANTONIO PÉREZ LAFUENTE, S.A. , C/ XUNQUEIRA 3, 36620 VILANOVA DE AROUSA (PONTEVEDRA)
Dodatkowe informacje
EAN | 8412439287006 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.000000 |
Producent | Pan do Mar |
Zawartość laktozy | Nie zawiera laktozy |
Bez jaj | Tak |