Fasolka czerwona Kidney BIO 500g Bio Planet
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne.
Opis
Fasolka czerwona Kidney BIO 500g Bio Planet
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Składniki:
fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 500g
Sposób przygotowania:
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Certyfikat: BIO
Producent: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Dodatkowe informacje
EAN | 5902983782681 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.000000 |
Producent | Bio Planet |