Ładuję...

Mieszanka do chleba klasyczna bezgluten BIO 420g

SKU
06994
Obecnie brak na stanie
Udostępnij
Zaloguj się, aby otrzymać Zielone Monety za udostępnienie!
Special Price 7,62 zł Regular Price 15,23 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,62 zł

Opis

Mieszanka do chleba klasyczna bezgluten BIO 420g Pięć Przemian

Składniki:
płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chiaWykorzystaj nasiona chia do zrobienia koktajlu!* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Waga netto: 420g

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g

Informacja alergenna:
Może zawierać orzechy.

Sposób przygotowania:
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia. (200 ml) lub z mlekiem owianym. W tym przypadku smażyć od razu po wymieszaniu ciasta.

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Produkt bezglutenowyProdukty bezglutenowe.

Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.

Certyfikat: BIO

Producent: SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA

Tworzywo op. jednostkowego: Papier

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902837810775
Waga całkowita (kg)0.000000
ProducentPięć Przemian

Opinie

Dostawa i zwroty

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.