Mieszanka do wypieku chleba pszenno żytni BIO 500g
Opis
Mieszanka do wypieku chleba orkiszowego BIO 500g Soligrano
Składniki:
mąka PSZENNA typ 500* (59 %), mąka ŻYTNIA typ 720* (30 %), siemię lniane* (3 %), słonecznik* (3 %), zakwas ŻYTNI* (3 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 500g
Sposób przygotowania:
1. Do miski dodać 20 g świeżych drożdży, następnie dolać 350 ml letniej wody i dokładnie wymieszać.
2. Wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba.
3. Wymieszać składniki, nasmarować olejem formę do wypieku (25 x 12 x 8 cm)
4. Uformować masę, włożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (podwojenia objętości).
5. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200 - 220 °C, następnie piec przez 40 - 50 minut, do momentu powstania ciemnobrązowej skórki.
Wartość odżywcza w 100g mieszanki:
Wartość energetyczna: 1485 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 9,0 g
Sól: 2,0 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Certyfikat: BIO
Producent: SOLIGRANO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, SPÓŁKA KOMANDYTOWA, WROCŁAWSKA 20, 95-082 DOBROŃ DUŻY
Kraj producenta: Polska
Dodatkowe informacje
EAN | 5902578006673 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.000000 |
Producent | Soligrano |