Makaron razowy żytni Nitka BIO 400g Bio Babalscy
Opis
Makaron razowy żytni Nitka BIO 400g Bio Babalscy
Makaron produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000.
Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych).
Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm.
Składniki:
mąka żytnia razowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 400g
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1376 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 1,00 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,20 g
Węglowodany: 73,20 g
w tym cukry: 2,00 g
Sól: < 0,025 g
Błonnik: 10,10 g
Białko: 8,00 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Certyfikat: BIO
Kraj Producenta: Polska
Dodatkowe informacje
EAN | 5905198000380 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.000000 |
Producent | Bio Babalscy |