Makaron żytni razowy świderki BIO 400g Babalscy
Opis
Makaron żytni razowy świderki BIO 400g Babalscy
Składniki:
mąka razowa żytnia typ 2000* zmielona na kamiennych żarnach, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Waga netto: 400g
Sposób przygotowania:
Zagotować dostateczną ilość wody (3 L na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.
Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.).
Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1376/329
Tłuszcz: 1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 73,2 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 10,1 g
Białko: 8 g
Sól: 0,02 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO
Kraj pochodzenia składników: Polska
Dodatkowe informacje
EAN | 5905198000052 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.000000 |
Producent | Bio Babalscy |